fbpx

Хидратация – скинбустери

Image of a doctor holding skinbooster

Скинбустерите на фирма Restylane са първокласни продукти за терапия на кожата, разработени на базата на клинично доказана стабилизирана хиалуронова киселина. 

Хиалуроновата киселина е вещество, което естествено се среща в човешкото тяло. Тя има невероятна способност да привлича молекулите на водата, като по този начин поддържа кожата естествено хидратирана. С напредването на възрастта производството на хиалуронова киселина намалява. В резултат на това кожата може да стане суха и с изморен вид. 

Скинбустерите на фирма Restylane се отличават с дълбоко хидратиращо действие на кожата отвътре, като същевременно изглаждат фините бръчки и така подобрява цялостното й състояние. 

Колко вида скинбустери Restylane има?

Скинбустерите на фирма Restylane са два вида:

Restylane Vital Light- препоръчва се при по- млади пациенти, с минимални белези на стареене на кожата

Resylane Vital- препоръчва се при по- напреднала възраст и видими белези на стареене на кожата

Каква е разликата между хиалуроновите филъри и скинбустърите ?

Основната разлика е в концентрацията на хиалуронова киселина и плътноста на продукта. Макар и да са създадени по еднаква технология, хиалуроновите филъри са насочени към запълването на бръчки, създаване на обеми и ремоделиране на лицето, а скинбустерите са създадени да хидратират и подобрят общия вид на кожата.

Каква е разликата между скинбустерите и обикновената мезотерапия?

За разлика от обикновената мезотерапия, скинбустерите са изцяло безопасни и ефекта им (дълбока хидратация и подобрена еластичност) е базиран на редица научни доказателства.

Хиалуроновата киселина в скинбустерите е стабилизиран, което я прави по устойчива на естествените механизми на разграждане в тялото, което допринася за по-дълготраен ефект на процедурата.

Какъв е ефектът от терапията със скинбустъри?

Ефектите от терапията със скинбустери са клинично доказани с множество проучвания и включват:

– подобрена хидратация на кожата

– подобрена еластичност на кожата

– намяляване на неравностите по повърхността на кожата

– повлияване на белези от акне

Кои области могат да бъдат третирани със скинбустерите?

Скинбустерите могат да се прилагат в областта на лицето, шията, ръцете и деколтето, където излагането на различни климатични условия може да доведе до преждевременно стареене.

Какво представлява процедурата?

Преди процедурата се поставя обезболяващ крем за 10- 20 минути. Чрез многобройни микроинжекции в желания кожен участък се поставя равни количества от продукта.

Колко процедури са необходими ?

Броят на процедурите зависи от състоянието на кожата, третираната област и възрастта на пациента.Обикновено за постигане на желаният резултат са нужни 3 процедури, с интервал през 1 месец. За поддържане на постигнатия ефект се препоръчва 1 процедура на всеки 6 месеца.

Кои пациенти могат да се подложат на тази процдедура?

Процедурата е подходяща както за жени, така и за мъже след 25 години. Те могат да се провеждат целогодишно.