fbpx

Инжектиране на хиалуронови филъри

Image of hands injecting hyaluron filler into woman's face

Хиалуроновите филъри са вещества от синтетичен произход, направени за инжектиране в кожата, с цел оформяне, контуриране и намаляване на видимите бръчки в областта на лицето, шията, ръцете и деколтето. Имат временен ефект, с продължителност 6- 12 месеца след поставянето им, тъй като се разграждат от организма.

КОГА Е ПОДХОДЯЩО ДА СЕ ПОСТАВЯТ ХИАЛУРОНОВИ ФИЛЪРИ?

Хиалуроновите филъри са подходящи за цялостно скулптуриране на кожата на лицето:

– придаване обем и оформяне контура на устните;

– попълване на повърхностни и дълбоки бръчки;

– оформяне на скулите;

– оформяне на брадичката;

– оформяне на слепоочни области и др.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТЕРАПИЯТА?

Процедурата се извършва като продукта се инжектира подкожно чрез серия от убождания. Терапията отнема около 30- 60 мин. в зависимост от зоните за третиране. За по- голям комфорт, местата може да се обезболят с локален анестезиращ крем. Веднага след процедурата пациента може да се завърне към ежедневни си задължения.

КОГА ЩЕ СЕ ВИДИ ЕФЕКТА ОТ ПРОЦЕДУРАТА?

Резултатите са видими почти незабавно след терапията, но оптималния резултат настъпва след 7- 14 дни, когато отока, зачервяването и евентуалните синини са преминали.

Понякога за постигане на желания ефект се налага комбинирането на тази процедура с друг вид терапия, например инжектиратето на ботулинов токсин или мезотерапия.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАБЛЮДАВА ПО ВРЕМЕ НА ВЪЗСТАНОВИТЕЛНИЯТ ПЕРИОД?

Най- често наблюдаваните временни реакции на кожата са: зачервяване, лек оток, болка, синини в третираната област, които преминават за няколко дни до седмица.

КОИ СА ПРОТИВОПОКАЗАНИЯТА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ХИАЛУРОНОВИ ФИЛЪРИ?

Противопоказания за поставяне на филър е локалната инфекция- бактериална или вирусна в третираната зона, както и алергия към хилуроновата киселина. Не трябва да се поставя на бременни или кърмещи.