fbpx

ЛАЗЕРНО ЛЕЧЕНИЕ НА СЕБОРЕЕН ДЕРМАТИТ

Себорейният дерматит (познат още като себорейна екзема) е често срещано, хронично и причиняващо неудобство състояние, което се проявява със зачервяване на кожата, образуването на жълтеникави люспи по скалпа (пърхот) или веждите, миглите, носа и носните гънки, макар че понякога може да засяга и други части от тялото. 

Себорейният дерматит е хронично състояние, което често се влошава след продължителни периоди на ремисия. 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛАЗЕРНОТО ЛЕЧЕНИЕ НА СЕБОРЕЙНИЯ ДЕРМАТИТ?

Лазерното лечение на себорейния дерматит се осъществява с апарат на водещата американската компания за медицински лазерни системи Cutera.

Процедурата Laser Genesis е високо технологичен, иновативен метод за неинвазивно и ефективно третиране на симптомите при себорейния дерматит като зачервяване и лющене.

Посредством приятно загряване на горния слой на кожата се стимулира появата на нов колаген. Остатъчното количество топлина се генерира в малките капиляри, за да редуцира дифузната червенина.

Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента, не налагаща употребата на локална обезболяващи кремове. Не се наблюдават нежелани странични ефекти като зачервяване и оток.

КАКВО СЕ СЛУЧВА ВЕДНАГА СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА?

Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване, което изчезва до 20- 30 мин.

Незабавно можете да се върнете към Вашия ежедневен ритъм на работа,

както и да си поставите грим.

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ?

Обикновено за постигане на оптимален резултат са необходими от 4 до 6 процедури. Ефектът е кумулативен- засилва се след всяка следваща процедура.

КОЙ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ ПЕРИОД ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА?

Тази лазерната терапия може да се провежда целогодишно, тъй като няма повишен риск от хиперпигментация след нея, не се влияе от слънчевите лъчи и тена на пациента.

КАКВИ СА ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА?

Съществуват състояния, при които извършването на процедурата е строго противопоказано, поради високият риск от непредвидими нежелани реакции:

бременност
фоточувствителност
наличие на открити рани
активен херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона
злокачествени кожни образувания
при системен прием на лекарства усилващи чуствителността на кожата към лъчите и др.