fbpx

ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ НА
ЛИЦЕ, ШИЯ И ДЕКОЛТЕ

Image of a young and old women faces

Стареенето на кожата се дължи на комбинация от различни причини. След 30-годишна възраст на повърхността на кожата започват да се появяват първите видими признаци на стареене. Първо фините линии, а с течение на времето и бръчкизагуба на обем и загуба на плътност. Не всички от тях са неизбежни, на някои може да се повлияят.

Независимо от напредването на технологии в медицината, на този етап не е налична универсална терапия за стареенето на кожата. Съществуват различни методи, чрез които би могло да се въздейства едновременно на различни симптоми на стареенето на кожата.

Лазерното подмладяване на кожата е един от най- ефективните и надеждни методи за стимулиране на собственото производство на колаген, възстановяване на отпуснатия контур на лицето, освежаване и подмладяване на повърхностните слоеве на кожата.

Лазерното подмладяване на кожата е основна част от общата грижа за поддържане на еластичността и младостта на кожата ни.

КАК ДЕЙСТВА ЛАЗЕРНАТА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА?

Лазерна система Cynosure Icon ™ е последно поколение неаблативен Erbium Yag лазер, с който се наранява кожата в третираната област, в резултат на което се активират процесите на интензивна регенерация. Това води до синтез на голямо количество нов колаген, подобряване на еластичността и плътността на кожата.

КОИ ОБЛАСТИ МОГАТ ДА БЪДАТ ТРЕТИРАНИ?

Могат да се третират областта на лицето, шията и деколтето.

КАК ПРОТИЧА ПРОЦЕДУРАТА?

Продължителността на процедурата е различна в зависимост от големината на третираната зона и степента на увреждане. Нужни са около 20- 30 минути. Пациента усеща топлина и леко щипване при всеки импулс, които са напълно поносими. В изключително редки случаи, и в зависимост от зоната, която се обработва, както и от чувствителността на пациента, може 20 минути преди терапията да се постави обезболяващ крем.

След края на процедурата се поставя хидратиращ и фотозащитен крем с 50 SPF.

КАК ЩЕ СЕ ЧУСТВАМ СЛЕД САМАТА ПРОЦЕДУРА?

Веднага след процедурата пациента може да се върнете към ежедневните си задължения.

Обработената зона е със слабо изразен оток и се наблюдава леко зачервяване. Тези симптоми могат да продължат 5- 7 дни.

Може да се използва грим за прикриване на зачервяването веднага след процедурата.

Важно и абсолютно задължително е пациента да използва фотозащитни кремове с висок фактор 50 SPF поне 2 месеца след приключване на последната процедура.

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ТЕРАПЕВТИЧЕН ЕФЕКТ?

Броят на процедурите се определя в зависимост от дълбочината на бръчките, както и отпуснатостта на кожата. Обикновено терапевтичния ефект се постига постепенно в рамките на 3 до 4 процедури. Интервала между отделните процедури е от 3 до 4 седмици.

КОГА ЩЕ ВИДЯ РЕЗУЛТАТА?

Необходими са 3 месеца след завършване на курса на лечение, за да се види пълния резултат. След този период се преценява необходимостта от допълнителни процедури.

КОЙ Е НАЙ- ПОДХОДЯЩИЯ ПЕРИОД ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА?

Желателно е лазерната терапия да се провежда през сезоните, в които засегната област не е изложена на директна слънчева светлина. Такива са есен, зима и пролет.

КАКВИ СА ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА?

Съществуват състояния, при които извършването на процедурата е строго противопоказано, поради високият риск от непредвидими нежелани реакции:

– бременност;
– фоточувствителност;
– наличие на открити рани;
– наличие на тен от скорошно излагане на слънце или солариум;
– пациенти, на които им предстои излагане на слънце в рамките на 30 дни след последната процедура;
– активен херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона;
– злокачествени кожни образувания;
– при системен прием на лекарства усилващи чуствителността на кожата към лъчите и др.