fbpx

Лазерна епилация

Image of a woman undergoing laser hair removal procedure

Лазерната епилация е сред най-модерните методи за трайно обезкосмяване, доказали своята ефективност през последните години. За предпочитане е процедурите да се извършват от лице с квалификация в областта на медицината.

От момента на започване на процедурите, пациентът трябва да избягва слънчевите бани, както и използването на лосиони за тен, да посещава на солариум, да използва пинсети, кола маска, електролиза, домашен епилатор или други видове методи за обезкосмяване, които премахват космите от корена. Позволено, и дори препоръчително, е използването на самобръсначка преди процедурата.

Пълен списък зони и ценоразпис

Кои са предимствата на обезкосмяването с PRIME LASE HR?

Дълготрайното отстраняване на космите се постига за кратко време срез селективно отстраняване на космите в анагенна фаза на растежа. Също така лазерната епилация подобрява качеството на кожата. Лазерната епилация с PRIME LASE HR помага за отстраняването на кистозни косми и помага при проблеми с фоликулите, при хипертрихозата и хидрадеинита.

Колко процедури са необходими?

Лазерното отстраняване на нежеланото окосмяване изисква няколко сесии, тъй като можем да премахнем само космите, които се намират в анагенна фаза на растеж. Броят на сеансите зависи от зоната, която се третира, дебелината и цвета на косъма, вида на кожата и специфичните нужди на всеки пациент.

Перманентно ли е обезкосмяването?

Лазерът елиминира постепенно активните фоликули (космите в анагенна фаза на растеж) чрез последователни сесии. В определени случаи има някои фактори, които биха могли да активират растежа на косми от фоликули, които са били неактивни до момента. Хормонални промени, например, могат да бъдат част от тези фактори.

Болезнено ли е?

Процедурата е безболезнена за повечето пациенти, въпреки че някои клиенти чувстват дискомфорт, топлина или боцкане. Други пациенти чувстват по-скоро студенина от охлаждащия накрайник на устройството.

Колко дълго продължава процедурата?

Горната устна може да отнеме до 5 минути, по 5 мин. за подмишниците, пълен интим при жените и слип за мъжете – 10 минути, а за процедура на краката между половин и 1 час.

Кои пациенти са подходящи за процедура?

Лазерното обезкосмяване е по- подходящо за хора с тъмни косми и светла кожа, защото луковицата на тъмния косъм абсорбира лазерната енергия по- ефективно. Хора с тъмен цвят на кожата също могат да бъдат третирани, но е желателно космите да са по-тъмни от кожата. Светлите косми се третират много трудно независимо от типа кожа.

Има ли странични ефекти?

Рисковете са минимални и повечето от тях са обратими. Най-честите реакции включват зачервяване, остатъчна еритема и перифоликуларен оток.

Какво не трябва да правя преди процедура?

Пациентът трябва да избягва слънчевите бани, като и използването на лосиони за тен, или да посещава солариум 2 седмици преди процедурата. От момента на започване на процедурите, избягвайте използването на пинсети, кола маска, електролиза, домашен епилатор или други видове методи за обезкосмяване, които премахват космите от корена. Позволено, и дори препоръчително, е използването на самобръсначка преди процедурата.