fbpx

НЕОПЕРАТИВНО ПРЕМАХВАНЕ НА
ДВОЙНА БРАДИЧКА

image of two women's faces

Двойната брадичка  е често срещан естетически проблем, от който страдат много жени и мъже по света. Тя може да развали външния вид и на много млади момичета и момчета. С напредване на възрастта този проблем се задълбочава още повече и често оказва влияние върху самочувствието им.

Съществува грешно схващане, че двойната брадичка се появява само при хора с наднормено тегло. Понякога съвсем млади жени и мъже имат двойна брадичка, въпреки че, са слаби и кожата им е еластична.
Двойната брадичка може да се дължи на:
– генетична предразположеност (пропорции и форма на лицето)
– естествения ход на стареене;
– неправилна стойка;
– редовно спане на меки и високи възглавници;
– постоянна седяща работа;
– рязко отслабване.

Какви са начините за премахване на двойната брадичка?

Съществуват няколко начина за премахване на двойна брадичка:

оперативно премахване (липосукция)- налага се анестезия, възстановителен период, носена на притискаща превръзка, остават белези
инжектиране на дезоксихолова киселина- необходими са 2- 4 процедури; има зачервяване, синини, подуване и болка в зоната на третиране в рамките на няколко дни след процедура, няма ефект върху еластичността на кожата
неоперативно премахване с TrueSculpt3D- необходими са само 1- 2 процедури, не се налага анестезия, носене на превръзка, няма белези и отоци, стяга кожата

Какво представлява процедурата TrueSculpt3D за премахване на двойната брадичка?

Лазерното премахване на двойната брадичка се осъществява с иновативен апарат-TruSculpt3D на водещата американската компания за медицински лазерни системи Cutera.

TruSculpt3D е неинвазивна радиочестотна процедура, при която равномерно подадената топлина прониква през целият слой мазнини в третираната област. Температурата се повишава до 44С по време на манипулацията, при което настъпва разрушаване на мастните клетки в тази зона, с последващото им отстраняване от тялото в рамките на 2- 3 месеца.

Допълнително предимство на тази процедура е, че радиочестотата има мощен стягащ ефект върху кожата чрез силно увеличаване на производството на колаген в дермата.

Кой е подходящ за процедурата TruSculpt3D?

Подходящи са всички мъже и жени, без ограничение на възрастта, които:

– са притеснени за визията на своята брадичка

– не желаят оперативно лечение и белези

– не желаят анестезия

– желаят ВЕДНАГА да се върнат към ежедневните си задължения

– хранят се здравословно и спортуват, но въпреки това двойната брадичка им не изчезва

– ангажирани пациенти, които нямат време да се подлагат на множество процедури

Колко време трае процедурата за премахване на двойна брадичка?

Обикновено процедурата трае около 15- 30 мин.

Колко процедури са необходими за постигане на терапевтичен ефект?

В зависимост от дебелината на мастният слой са необходими 1 или 2 процедури, с интервал от 1 месец. Повечето пациенти са доволни от постигнатият ефект само след една единствена процедура. Резултата се забелязва до 2- 3 месеца след процедурата.

Какво е усещането по време на процедурата?

Пациентът усеща процедурата като масаж с горещи камъни. Въпреки че, температурата на подкожният слой се нагрява до 44С, пациента се чувства много комфортно. Не се налага локална анестезия или прием на обезболяващи преди, по време или след процедурата.

Какво се случва веднага след процедурата?

Веднага след процедурата третираната зона е леко чувствителна за няколко дни. Възможно е слабо зачервяване, което отминава до час.

Това е неинвазивна процедура и можете ВЕДНАГА да се върнете към нормалният си ритъм на живот.

Кога ще видя резултата?

Веднага след процедурата тялото Ви започва да преработва и изхвърля мазнините от разрушените по време на манипулацията мастни клетки, което продължава 2- 3 месеца.